Vragen die ik vaak krijg over acupunctuur

Hieronder lees je de antwoorden op vragen die ik vaak krijg. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met mij op. Want ik beantwoord graag je vraag. Het maakt mij niet uit waar je mee zit, er bestaan geen vreemde of rare klachten.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?
Bijna al mijn cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Een erg groot deel van mijn cliënten laat tijdens de behandelingen sterke vooruitgang zien.

Hoe maak ik bij jou een afspraak?
Bij mij kun je eenvoudig een afspraak maken. Door mij bijvoorbeeld te bellen: 06 47 48 82 82 of door mijn contactformulier in te vullen. Meestal kan je vrij snel bij mij terecht.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?
Nee, dat is niet nodig. Je kunt gewoon zonder verwijzing bij mij terecht.

Waar dien ik rekening mee te houden als ik voor behandeling kom?
Zorg ervoor dat je in ieder geval gegeten hebt. Want acupunctuur op een lege maag is niet ideaal. Ga op tijd weg zodat je ontspannen aankomt voor je afspraak. Hou er rekening mee dat je je eventueel moet ontkleden tot je ondergoed.

Hoe weet ik of ik bij een goede acupuncturist ben?
Belangrijk is dat een acupuncturist aangesloten is bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen stelt aan al zijn leden, zoals de NVA en de Zhong waar ik lid van ben.

Worden mijn behandelingen vergoed?
Als je aanvullend verzekerd bent dan worden acupunctuur behandelingen meestal (deels) vergoed. Lees hier meer over onder het kopje tarief.

Doen de naalden zeer?
Acupunctuur is niet volledig pijnloos, want je gaat met een naald door de huid. Echter zal je er bijna niets van merken, behalve een heel klein prikje. Sommige naalden zal je helemaal niet voelen.